esther-fuite.reismee.nl

Happy Holi en een paar dagen er tussenuit!

Woensdag 7 maartzijn wede straat opgegaan om iedereen een vrolijk kleurtje te geven! Het was namelijk Happy Holi!!Dat begon redelijk onschuldig met alleen poeder, maar uiteindelijk had ik meerdere eieren en ook andere mengsels met allerlei kleuren in mijn haar zitten. Resultaat: zie foto's! Thuis gekomen was alles keihard geworden en hebben we bij de wasplaats verderop onze haren en gezicht gewassen. Daarna onder de douche de rest schoon geboend.
's Middags werden we bij Sanjay thuis verwacht, waar Michiel slaapt, om daar te eten. Speciaal voor deze gelegenheid moest er ook bier en whisky ingeslagen worden. De Nepalezen zijn hier iets minder gewend alcohol te drinken dan de meeste Nederlanders, dus dat zorgde wel voor de nodige gezelligheid! Vervolgens ben ik 's avonds nog met Pratit mee geweest naar een bruiloft in de buurt. Het was de eerste bruiloft voor mij in Nepal tussen man en vrouw, wel leuk om een keer mee te maken!
De volgende dag was het officieel ook nog Holi, maar gelukkig wordt het door de meeste mensen hier alleen op de eerste dag gevierd dus konden we deze dag lekker schoon blijven. 's Avonds hadden we wel weer een bruiloft, de tweede bruiloft van de nichtjes van Laxmi waarbij ze met de zon trouwen. Naomi en ik mochten voor deze gelegenheid een sari aan waarop we veel leuke reacties kregen. Blanke mensen in sari zien ze natuurlijk niet elke dag! Eerst hebben we de meiden cadeautjes gegeven, deze werden direct in plastic tassen gestopt, want het is hier blijkbaar niet de gewoonte zoals bij ons om direct uit te pakken. Daarna werden er snacks en wijn geserveerd, maar het schijnt dat ze hier met wijn whisky bedoelen, dus zo zat ik voor dag 2 aan de whisky. Niet dat ik daar heel blij mee was, drink toch liever wijn dan whisky! Toen we gegeten hadden ging de muziek aan en ja hoor, ook wij moesten er aan geloven.. voetjes van de vloer! Daarna nog weer wat gegeten en was het tijd om onze normale kleren weer aan te trekken, anders pasten we niet met z'n drieën terug op de motor.:p

Die dagen daarna waren we vrij en ik was eerst van plan om alleen ergens heen te gaan voor een paar dagen, maar uiteindelijk heb ik samen met Laxmi de bus richting Lamjung genomen waar vrienden van haar woonden. (Eerst nog bij Bhim langs gereden waar een kaartje van Joanne voor mij was binnen gekomen na 4 weken onderweg te zijn geweest, goed begin van een paar dagen weg!) Toen we in Lamjung aankwamen was het al donker en ik was aardig moe van de lange reis, dus ben na het eten lekker het zachte logeerbed in gedoken!
De volgende dag hebben we een tempel bezocht en kwamen we langs een soort van pottenbakkerij waar we een poosje hebben gekeken. Daarna zijn naar een smalle lange loopbrug gelopen, daar overheen naar de overkant en door een smalle rivier weer terug. 's Middags konden we met die vrienden meerijden naar Pokhara, waar ze een anniversary hadden van familie. Daar heb ik genoten van het heldere uitzicht op de bergen van de Annipurna, het Phewa meer en verder hebben we het Mountain Museum bezocht en wat tempels.
Vervolgens heb ik 's middags rond 3 uur alleen de bus weer terug naar Hetauda genomen. Laxmi had te horen gekregen dat de private schools weer een staking hadden, wat betekende dat ze een paar dagen extra vrij was dus nog langer kon blijven. De verwachting was dat ik rond 9 uur 's avonds weer terug zou zijn in Hetauda, maar dit liep iets anders. Onze buschauffeur was namelijk zijn helpers vergeten mee te nemen na een tussenstop. Hier kwam hij achter toen hij al een aardig eindje verder was. Waarschijnlijk kostte het teveel benzine om weer terug te rijden om ze op te halen, dus zat er niks anders op dan te wachten tot ze lopend weer terug waren. Uiteindelijk hebben we een uur stil gestaan en was ik half 11 's avonds pas in Hetauda. Daar werd ik opgehaald door Bhim en Pratit en bij Bhim thuis kon ik gelukkig ook nog wat eten, want avondeten had ik nog niet gehad. Toen ik half 12 thuis afgezet werd, zat alles al op slot. Naomi's batterij van haar mobiel was leeg en ze had geen stroom waardoor ik haar niet had kunnen laten weten dat ik later was! Gelukkig is onze kamer aan de voorkant van het huis en was Naomi makkelijk wakker te maken zodat ik ook mijn bedje in kon duiken!

Deze week zijn de examens op de overheidsscholen begonnen, wat voor ons inhoudt dat we volle bak theoretische dingen voor het project kunnen uitwerken, zoals sporttoernooi en teacherclinics. Nu heb ik zelf de laatste dagen nog niet veel kunnen doen, want sinds deze week weet ik ook hoe het is om ziek te zijn in Nepal.. Maandagavond heb ik overgegeven tot mijn maag compleet leeg was en in de dagen die volgden heb ik weinig eten binnen kunnen krijgen. Ontbijt ging vaak nog aardig, maar 's avonds voelde ik me dan weer dusdanig beroerd dat ik echt niet aan eten moest denken. De ORS is in ieder geval niet voor niks meegereisd naar Nepal want dat kon ik deze dagen wel gebruiken. Nog steeds voel ik me erg slap, maar sinds vandaag heb ik weer meer eetlust dus dat is een goed teken!

Verder gaat het ondertussen gelukkig steeds beter met mijn enkel! Ik heb de laatste dagen geen pijn gehad en wil komende week wanneer ik weer genoeg energie heb, het fietsen weer oppakken. Hopelijk blijft de pijn weg, zodat ik straks over 3 weken ook mee kan met Annemiek en Klaas om een trekking te maken! Toch een leuk vooruitzicht om de komende tijd mee aan het werk te gaan! :)

Karlo en Andrea

Haa Esther,

Leuk om weer jou verhalen te lezen.
Dus daar kunnen ze ook wel feesten;)
Je hebt erg leuke foto's gemaakt en wat een super omgeving zit je elke keer.
Mocht je nog niet helemaal beter zijn, dan wensen we jou beterschap en we spreken je wel weer.

Groetjes van ons.

Janny v E

Dag Esther
Rustig aan met die whisky beter voor je maag.
Wat een feesten heb je daar!
Alles goed hier geen nieuws
Groetjes Oma en Janny

W.G. Hulsman

Hallo Esther,

je schrijft goed! Mooi om je zo te volgen.
Een hartelijke groet WG Hulsman

Marleen Breman

Wat super leuk zeg om weer wat te lezen!!
Leuk zeg allemaal.

Geniet er volop van!

Gerrit

Hoi Esther,het is erg leuk om je verhalen te lezen en de foto"s te bekijken je maakt zo nog wel eens wat mee.wat de voetbal betreft we hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen dus we gaan voor het kampioenschap.

Theresia

Hoi Esther,

Voorzichtig aan daar hè! Wisky en niet helemaal Fit!!?? ;)
Een hele belevenis daar, heel wat anders dan hier.
Pas goed op je zelf en geniet van alles wat je daar beleefd! Liefs van ons allemaal

Es, Marko en Suus

Hi!!! Eindelijk je website gevonden! Wat een verhalen joh! Trouwen met de zon? Wat is dat precies? Hoe vind je het om in zo'n andere cultuur met een heel ander geloof te zijn? Pfff en alleen reizen... stoer! (goed oppassen!) ;) Succes met alles en nog een hele fijne tijd!
xons

Herman & Christine

Heee Esther,

Wat een leuke verhalen zeg, volgens mij vermaak je je daar prima!;)
Nog heel veel plezier daar en beterschap als je nog niet beter bent!
We spreken je snel weer

Groetjes

Fam.Jager

Mooie verhalen en fotos we wensen je nog een goeie en mooie tijd

Groetjes uit gealllemuun

Rick,Thea Antoinette en Amber Jager

Aalt-Jan, Arienne en Allard Riezebos

Haa Esther!

Mooie verhalen weer, leuk om zo op de hoogte te blijven! Wat een belevenissen allemaal, geniet er nog even van!

Groetjes!

Jeanien

Zo krijg je heel wat mee van een andere cultuur. Die sari staat je leuk. Ik heb er ook nog eentje thuis liggen. Ik weet alleen niet meer hoe je hem om doet. Vandaag vroeg Chiel of je al weer terug was. Hij mist je toch wel een beetje.

Fam. W. Fuite

Ha Esther,
Hoe is het? We horen maar niks van je;)! Fijne vakantie met je nicht en haar vriend. Succes daar, en doe rustig aan. We zien weer uit naar je thuiskomst!!!;)
Groeten van ons

Ellen Klaver

Hey Esther,

Het is ontzettend leuk om je verhalen te lezen! Wanneer plaats je weer een nieuw verhaal? Alles goed met je? Gaat het goed met je enkel? Hebben jullie nog Pasen gevierd in Nepal? Wij hebben hier fijne en mooie diensten gehad. Jammer dat het weer een beetje liet afweten.
Nou geniet er van!

groetjes Ellen